BLIKSEM slaat opnieuw in!

Goed nieuws voor leerkrachten die graag met BLIKSEM aan de slag willen: de motiverende BLIKSEM-aanpak waarmee de groepen 5 t/m 8 aan begrijpend lezen kunnen werken, is weer beschikbaar!

Het Expertisecentrum Nederlands (EN), HCO en Bazalt brachten in 2013 BLIKSEM uit. Veel scholen zijn enthousiast met deze aanpak aan de slag gegaan. Vanwege dit succes was de aanpak vanaf het voorjaar 2017 niet meer beschikbaar. Door de veelvuldige vraag naar BLIKSEM én het feit dat het EN nog altijd vierkant achter deze bewezen effectieve aanpak staat, hebben we de materialen nu opnieuw uitgebracht. Doordat niet alle boeken meer in een papieren versie verkrijgbaar zijn, is het pakket wat aangepast.

In het nieuwe BLIKSEM-pakket zitten wederom vier ringbanden (één voor ieder leerjaar) met daarin een uitgebreide leerkrachthandleiding, kaarten met pictogrammen van de BLIKSEM-strategieën, strategiekaarten voor de klassikale instructie en een cd-rom met kopieerbladen, oefenteksten en toetsen. Het pakket bestaat daarnaast uit zes voorleesboeken. De boeken Klem! (Mirjam Oldenhave), De zwarte rugzak (Abbing & Van Cleeff) en Het dertiende uur (Marjet van Cleeff) maken nog steeds deel uit van de BLIKSEM-aanpak, maar niet meer van het BLIKSEM-pakket dat we nu gaan aanbieden, omdat deze uitgaven fysiek niet meer beschikbaar zijn. Misschien heeft uw school deze titels nog wel in de schoolbibliotheek staan? Deze drie boeken zijn in ieder geval in de meeste bibliotheken te vinden en worden ook tweedehands op internet aangeboden. Daarnaast zijn Klem! en De zwarte rugzak ook als e-book beschikbaar. Alleen van Het dertiende uur, het boek dat in de laatste helft van groep 8 gebruikt wordt, is niet langer op papier, noch als e-book beschikbaar.

Vanwege de wat afgeslankte vorm, kunnen we het nieuwe BLIKSEM-pakket aanbieden voor € 699,-.
De BLIKSEM-pakketten worden halverwege mei 2018 in een beperkte oplage geleverd. U kunt BLIKSEM nu al bestellen, zodat u in het voorjaar verzekerd bent van een BLIKSEM-pakket.

Onderwerpen: ,