Tweede editie Kletskoppen Kindertaalfestival

Wat gebeurt er in je hoofd als je leert praten, of als je een tweede taal leert? Of wat gaat er precies mis als het niet lukt om te lezen? Tijdens de tweede editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival op zaterdag 27 oktober laten taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen je op een speelse manier zien hoe taal werkt.

Kletskoppen is een wetenschapsdag voor het hele gezin. Kinderen van twee tot twaalf jaar kunnen zelf nieuwe woorden maken in de Woordenfabriek, binnenstappen in de Praatstraat om te ervaren hoe de mond en de oren werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of een spoedcursus Portugees, Zweeds of Japans volgen.

Ouders kunnen al hun vragen stellen aan experts over taalontwikkeling, over meertalig opvoeden en over de beste manieren om kinderen voor te lezen. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windsteken en knutselactiviteiten.

Het festival wordt geopend door Marianne van Houten met de voorstelling nijntje op de fiets, geïnspireerd op de bekende boeken van Dick Bruna. Daarnaast zijn er optredens van Erik van Os, schrijver van gedichten voor kinderen en bekend van zijn liedjes voor Sesamstraat en van Thijs Goverde, kinderboekenschrijver en filosoof uit Nijmegen.

Vrijwel alle activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen!

Kijk voor het volledige programma op www.kletskoppenfestival.nl

Kletskoppen Kindertaalfestival
Zaterdag 27 oktober 2018
9.30 – 16.00 uur
Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29 Nijmegen
Toegang gratis